SSVMS

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Otvorena nova zgrada Centra oblasne kontrole letenja Beograd

El. pošta

coklPredsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković otvorio je juče na Aerodromu "Nikola Tesla" novu modernu zgradu Centra oblasne kontrole letenja Beograd.
Cvetković je na otvaranju ovog objekta Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, kojem je prisustvovao i predsednik Republike Srbije Boris Tadić, istakao da je reč o modernom zdanju koje pripada kategoriji "pametnih" zgrada.
Predsednik Vlade je naveo da se otvaranje novih prostorija poklopilo sa obeležavanjem jubileja 100-godišnjice vazduhoplovstva u Srbiji i sa usvajanjem novog Zakona o vazdušnom saobraćaju.
On je rekao da je posao na izgradnji objekta obavio konzorcijum domaćih preduzeća, sa približno 3.000 radnika, i dodao da je nova zgrada završena za godinu i po dana, što je šest meseci pre roka.
Cvetković je naglasio da je otvaranje te zgrade dokaz da naša zemlja ima snagu da radi na najvećim infrastrukturnim projektima i napomenuo da će pomenuta agencija biti jedna od najznačajnijih institucija te vrste u Evropi.

Ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacija Crne Gore Andrija Lompar izrazio je uverenje da će Agencija za kontrolu letenja postati vodeća u regionu u bezbednosnom i tehnološkom smislu.
Lompar je podsetio na to da ova agencija pokriva vazdušni prostor Srbije i Crne Gore i 55% vazdušnog prostora Bosne i Hercegovine, pri čemu je izrazio očekivanje da će biti proširen i njen delokrug rada.
Predsednik Upravnog odbora Agencije za kontrolu letenja Nikola Stankov je rekao da je nova zgrada Centra oblasne kontrole letenja otvorena u okviru projekta modernizacije aviosaobraćaja Srbije.
Svečanom otvaranju nove zgrade prisustvovala je i ministar finansija u Vladi Republike Srbije Diana Dragutinović i više od 20 direktora institucija za kontrolu letenja iz drugih evropskih zemalja, SAD i Kanade.
Na izgradnji Centra oblasne kontrole letenja bile su angažovane domaće kompanije. Nosilac radova je konzorcijum na čijem čelu je "Projektomontaža" sa članovima – "Deneza M Inženjering", P.S. "Telefonija", "Ratko Mitrović Niskogradnja".

Poslednje ažurirano petak, 29 oktobar 2010 22:43  

Ponuda

Baner

Iz novina...

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Izrada studije izvodljivosti o letu za SAD ugovorena je sa partnerim...
nedelja, 06 jul 2014 11:08
Arapi kupuju i Jat tehniku

Arapi kupuju i Jat tehniku

Pregovori između vlade Srbije i Etihada, nacionalne aviokompanije Ujedin...
nedelja, 08 decembar 2013 22:57
Sirovo meso kao plata

Sirovo meso kao plata

Hangari Jat Tehnike su centar bezbednosti aviona, kako nacionalne avioko...
nedelja, 08 decembar 2013 22:50


Pristupnica_banner


Blic vest!

Hogan je potvrdio da su zainteresovan za kupovinu "Jat tehnike".
- "Er Srbija" za sada ima svoju tehniku za linijsko održavanje. Gledamo i procenjujemo "Jat tehniku", videćemo da li će biti realizovano neko partnerstvo ili kupovina - kazao je Hogan.
 
20.06.2014.