SSVMS

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

Arapi kupuju i Jat tehniku

El. pošta

Pregovori između vlade Srbije i Etihada, nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata bili su prilika i da se stručnjaci kompanije Mubadala Aerospejs upoznaju s Jat Tehnikom, državnim preduzećem koje je decenijama održavalo avione Jata.
- Naš vlasnik je vlada Srbije i ona će doneti odluku o tome da li je bolje da se Tehnika privatizuje, ili da dobije strateškog partnera i u kom procentu. Ono što ja kao direktor mogu da kažem je da bi za nas bolje bilo da s nama u strateško partnerstvo uđe neka od kompanija specijalizovanih za održavanje aviona, nego da to bude sama aviokompanija - kaže za Vesti-online Srđan Mišković, čelnik Jat Tehnike.
Mišković kao razlog navodi to što aviokompanije koje u vlasništvu imaju preduzeća za servisiranje aviona obično nisu naročito zainteresovane za razvoj delatnosti izvan onoga što se direktno tiču flote kojom konkretna kompanija operiše.
- Ako bi partner bio neko specijalizovan za delatanost, onda bi se moglo ulagati u širenje lepeze tipova aviona i usluga, a to znači i šire liste klijenata. Nije isto kada su inženjeri i mehaničari osposobljeni za održavanje dva ili tri tipa aviona, i kada je to slučaj sa šest ili sedam - navodi Mišković.
Posle startnog nećkanja, kako Vesti-online saznaju, ljudi u Mubadala Aerospejs su sada zainteresovani za Jat Tehniku. Štaviše, poslali su i predlog pisma o namerama vladi Srbije, od koje se sada očekuje da preseče. Ali, Mubadala Aerospejs nije jedina koja se interesuje za Tehniku. Pismo slične sadržine onom iz Emirata poslala je i kompanija AJ Volter Aviejšen iz Velike Britanije. Sada se samo čeka odluka iz Nemanjine 11.
Inače, Er Srbija će gotovo izvesno sklopiti posle Nove godine novi ugovor s Jat Tehnikom o održavanju aviona, izvan linijskog održavanja koje će izvoditi sami radnici Er Srbija. Tehnika je za ovo spremna i još prošle godine odškolovala mehaničare i inženjere, te nabavila potrebne alate za servisiranje Erbasovih aviona kakvi će uskoro dominirati flotom Er Srbija.
Poslednje ažurirano nedelja, 08 decembar 2013 23:00  

Ponuda

Baner

Iz novina...

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Izrada studije izvodljivosti o letu za SAD ugovorena je sa partnerim...
nedelja, 06 jul 2014 11:08
Arapi kupuju i Jat tehniku

Arapi kupuju i Jat tehniku

Pregovori između vlade Srbije i Etihada, nacionalne aviokompanije Ujedin...
nedelja, 08 decembar 2013 22:57
Sirovo meso kao plata

Sirovo meso kao plata

Hangari Jat Tehnike su centar bezbednosti aviona, kako nacionalne avioko...
nedelja, 08 decembar 2013 22:50


Pristupnica_banner


Blic vest!

Hogan je potvrdio da su zainteresovan za kupovinu "Jat tehnike".
- "Er Srbija" za sada ima svoju tehniku za linijsko održavanje. Gledamo i procenjujemo "Jat tehniku", videćemo da li će biti realizovano neko partnerstvo ili kupovina - kazao je Hogan.
 
20.06.2014.