SSVMS

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta

VESTI
U ovoj rubrici možete pročitati vazduhoplovne vesti koje nisu direktno vezane za SSVMS i JatTehniku. Neki članci mogu biti na engleskom jeziku zato što je i izvorna informacija na engleskom jeziku. Sve informacije su nezvanične.
Sve vesti koje su objavljene u prethodnom periodu možete pregledati u rubrici Arhiva. Odmah možete pregledati Arhivu ako kliknete ovde.Sirovo meso kao plata

El. pošta

Hangari Jat Tehnike su centar bezbednosti aviona, kako nacionalne aviokompanije, tako i brojnih drugih kompanija koje su srpskim mehaničarima i inženjerima poverili svoje letelice za servisiranje i redovno održavanje. U rukama tih mehaničara, baš kao i pilota su životi putnika.

U restriktivnoj zoni visoke bezbednosti u hangarima, jedan gost je po pravilu nezvan, a sve obezbeđenje ovog sveta ne bi ga zaustavili da uđe. Golubovi i druge ptice ne samo da nisu dobrodošle, već predstavljaju izuzetnu opasnost za velike čelične ptice.
- Izmet goluba ima veoma snažnu kiselinu i ukoliko bi u toku farbanja pao na trup ili krilo aviona, šteta je ogromna jer bi cela sekcija morala da se prefarbava. Takođe, čavke mogu da u kljunu unesu neku svetlucavu leguru koja može čak da probuši krilo. Kako se to ne bi događalo, u pomoć priskačem ja, tačnije moji sokolovi - kaže Hani Girgis, radnik Jat tehnike sa jedinstvenim zanimanjem u našoj zemlji.
Hani ima svoju "flotu" predatora. Osam jastrebova kokošara, i to isključivo mužjaka, koji su dresirani specijalno za lov na ptice u avinskim hangarima.
- Mužjaci su oko 20 odsto manji od ženki. Samim tim su brži, okretniji i kako imaju manji raspon krila, a duži rep, bolje manevrišu na malim prostorima s preprekama. Oni su šumski lovci, posebne konstitucije. Zato koristimo samo njih - navodi Hani.
Poslednje ažurirano nedelja, 08 decembar 2013 22:56
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ponuda

Baner

Iz novina...

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Iz Beograda za Čikago direktno do kraja 2015.!

Izrada studije izvodljivosti o letu za SAD ugovorena je sa partnerim...
nedelja, 06 jul 2014 11:08
Arapi kupuju i Jat tehniku

Arapi kupuju i Jat tehniku

Pregovori između vlade Srbije i Etihada, nacionalne aviokompanije Ujedin...
nedelja, 08 decembar 2013 22:57
Sirovo meso kao plata

Sirovo meso kao plata

Hangari Jat Tehnike su centar bezbednosti aviona, kako nacionalne avioko...
nedelja, 08 decembar 2013 22:50


Pristupnica_banner


Blic vest!

Hogan je potvrdio da su zainteresovan za kupovinu "Jat tehnike".
- "Er Srbija" za sada ima svoju tehniku za linijsko održavanje. Gledamo i procenjujemo "Jat tehniku", videćemo da li će biti realizovano neko partnerstvo ili kupovina - kazao je Hogan.
 
20.06.2014.